Inari 23. - 26- kesäkuuta 2013HUOM! Jos kuvien ja tekstin väliset mittasuhteet tuntuvat epämukavilta selatessa, kokeile selainikkunan kaventamista, mikäli se on teknisesti mahdollista.

Perinteisenä tapanani on ollut käydä Lapissa joka vuonna lähellä kesäpäivänseisausta. Tyypillinen matkakohteeni on Inari, mutta sääolista riippuen voi valita Lapista muunkin kohteen. Tänä vuonna sää Inarissa oli varsin hyvä.

Inarin kylä sijaitsee lähellä 69. leveysastetta, Inarinjärven länsirannalla, jonne Juutuanjoki laskee.Joen vartta voi kulkea pitkin polkua, joka kulkee joen ja muutamien rakennuksen välitse.
Lasten leikkikentällä on perinteinen kota, saameksi goahti.

Inarinjärven rannalla on muitakin polkuja.
Inarin pohjoisesta sijainnista huolimatta kasvillisuus on elinvoimaista ja lähes yhtä rehevää kuin etelä-Suomessa. Tänä vuonna marjasato s<Taksilentojakin on tarjolla.

Syyni tulla Inariin on keskiyön aurinko. Tässä on kuvasarja joka kuvaa kultaista yötä kolme tuntia kumpaankin suuntaan keskiyöstä (joka astronomisista syistä on kello 1:22, ei 0:00.)


3 tuntia ennen keskiyötä2 tuntia ennen keskiyötä1 tunti ennen keskiyötäKeskiyöllä1 tunti keskiyön jälkeen2 tuntia keskiyön jälkeen3 tuntia keskiyön jälkeenEi kiirettä auringonlaskun takia, päivänvaloa on tarjolla jatkuvasti.

Yöpymispaikkani hotelli Inarin pohjoinen seinä, joka kylpee keskiyön auringon valossa. Varmistun aina, että saan huoneen hotellin tältä sivulta.

Tältä näyttää Inarin kylä keskiyöllä.
Järvenrantapolun eteläinen osa kulkee idyllisen mäntymetsän halki. Järven rantapenkalla on suosikkipaikkani levätä ja nauttia luonnosta. Nämä kuvat on otettu 90 minuuttia keskiyön jälkeen..